藥物科學課程及短期課程 - 香港大學專業進修學院。瀏覽我們的兼讀制及全日制課程。
Main content start
Change.每天多學一點 改變.可大可小

生命及醫療科學藥物科學

藥物科學

藥物科學

藥物科學知識涵蓋不同的科學領域,包括生物化學、生理學、藥理學、藥劑學、配藥學、藥物檢測和藥物美容學等。

藥物科學與臨床藥劑學

藥物科學高等文憑的畢業生可以有機會申請海外藥劑學學士課程,或在本地升讀藥物科學(榮譽)學士 課程。在職藥劑師可報讀臨床藥劑學碩士課程。

配藥藥物管理與基層醫療藥物服務

基層醫療藥物服務文憑與初級配藥實務及藥物使用基礎證書 ——為配藥助理,配藥員或有志投身該行業的人士提供約三百小時的完整及系統性的配藥和藥物管理培訓。

持續進修基金
Programmes Type
訂閱 e-資訊
英國桑德蘭大學
A course provides an opportunity for pharmacists to develop a clinical knowledge base, expertise and skills in evidence-based practice, specialist therapeutic areas and clinical research.
PT
Start 03 OCT 2020 (SAT)
Duration 2 years
Fee HK$92,000
沃爾沃漢普敦大學
This programme is a top-up honours degree programme suitable for students who wish to develop knowledge and understanding of modern pharmaceutical sciences, principles and processes of medicine design, manufacturing, quality control, and clinical evaluation.
PT
Start 05 OCT 2020 (MON)
Duration 2 years
Fee HK$102,000
The rapid aging society in Hong Kong and the pharma landscape connected among Hong Kong, Taiwan and China have created big business opportunities for pharmaceutical products and medical devices. To prepare the marketing and sales executives of pharmaceutical industry and medical device to capture the growing business and face the fierce competition in the market, HKU SPACE introduces the Professional Diploma in Marketing for Pharmaceutical Industries to equip them with solid foundation of knowledge and skills for success in the field. 
 
PT
Start 20 JUL 2020 (MON)
Duration 1 year to 2 years
本課程既不是只提供給醫療專業人員,也不是為了培訓某人成為髗骶骨自療法(CST)專業人士。它旨在教會學習者掌握髗骶骨自療法十式的基本知識和應用技巧,讓學員能學習過程中同時自我療癒,並在日常生活中將其應用於七歲以上之人士;本課程旨在令學員打好基礎,讓他們將來可以進一步進修髗骶療法,成為治療師。
 
 
PT
開課日期 2020年8月8日 (星期六)
修業期 30小時
課程費用 HK$6000
藥物是治療疾病的主要媒介,正確使用藥物與注意其安全性,不但可增進藥物預定的效力,更可避免因使用不當而引起的意外。本課程的設計以兼顧藥品零售員、診所接待員和院舍護理的各種需要為前提,旨在提供基礎配藥操作的系統學習和正確使用藥物的機會使學員能學以致用,令個人、家人和服務對象受益。
PT
開課日期 2020年8月14日 (星期五)
修業期 7個月
課程費用 HK$8,400
This programme aims to introduce students with the fundamental mathematical and statistical techniques that are required for life sciences and pharmacy studies.
PT
Start 18 AUG 2020 (TUE)
Duration 32.5 hours
Fee 5800
本課程旨在讓學員瞭解醫學技術在美學美容上的應用,包括其功效,應用機制和安全操作措施等概念。從能量儀器、無創技術、微創技術、手術、以及功能醫學等各方面,透過理論和實習工作坊讓學員接觸相關醫學的各方面技術。學員畢業後能擁有更深入的知識和技能,協助管理美容診所之營運及為醫學專業人員提供美學程式操作之幫助。
PT
開課日期 2020年8月26日 (星期三)
修業期 9個月
課程費用 HK$13800
藥理學是一門主要的基礎醫學學科,學員若在認識藥物的正確使用基礎上學習藥理學,就可加深對各種藥物的瞭解,更能體現學習藥物知識的整體性。藥事管理學是研究有關藥物行政和管理的綜合性學科,它針對藥劑管理的制度化和風險管理等一系列問題,提供指導及改善建議。學習藥事管理學明顯對診所藥物管理起有積極的作用。
PT
開課日期 2020年9月4日 (星期五)
修業期 1年
課程費用 HK$14,000

The programme intends to develop frontline health professionals’ clinical competency on understanding and management of health and drug issues in children.  The programme content aims to enhance the understanding of the management of the health issues, the interpretation of the health status, and the behavioural issues in children.  The programme will also introduce the behavioural therapy and the knowledge in drug supplements and drug-drug interactions.

PT
Start 07 SEP 2020 (MON)
Duration 3 months
Fee HK$5,500
本課程旨在有系統地教授學員懐孕與哺乳安全用藥的基礎知識,使學員能學以致用,令其個人、家人或服務對象均能受益。一般基層醫護人員、懷孕與欲懷孕的婦女及其家人和關注用藥安全的人士皆適合報讀本課程。
PT
開課日期 2020年9月14日 (星期一)
修業期 3.5個月
課程費用 HK$6000